top of page
1V6A0370_edited.jpg

Over mij

Mijn missie bestaat uit verschillende onderdelen: 

 

 Mensen helpen om een betere versie van zichzelf te ontdekken, stil te staan bij wie ze eigenlijk zijn en hoe ze in het leven willen staan.

 

Ik wil mijn zoektocht naar balans en mijn authentieke ik met jullie delen, maar vooral wat het mij heeft opgeleverd en hoe het mij heeft veranderd. Ik zal dit doen via mijn blog waar ik persoonlijke ervaringen deel, interessante lectuur of artikels bespreek maar vooral jullie op een persoonlijke en professionele manier, via individuele coaching gesprekken of groepsworkshops, te begeleiden. Ik ben namelijk zelf opleidingen gaan volgen om jullie professioneel te kunnen bijstaan en jullie te helpen jullie authentieke ik opnieuw te ontdekken . Lees hier meer over de verschillende opleidingen en bekijk de verschillende coachingstrajecten om jullie zoektocht te starten en positief, zelfzeker maar ook mild voor jezelf en anderen in het leven te kunnen staan.

Actief meehelpen aan burn-out preventie en begeleiden van burn-out.

 

Na 20 jaar in de bedrijfswereld te hebben meegedraaid, weet ik als geen ander hoe het er aan toe gaat, hoe de werkdruk alleen maar wordt opgevoerd en hoe verandering de enige constante is. Het maakt dat onze hersenen in overdrive gaan, we dagelijks stress ervaren of geen voldoening meer halen uit onze job. Dit is precies wat bijdraagt tot de achteruitgang van de mentale weerstand en mentale gezondheid van vele werknemers. Niet alleen zijn de meeste bedrijven nog niet bezig met burn-out preventie, ze hebben ook geen effectief burn-out beleid of voorzien geen enkele begeleiding van werknemers die overspannen thuis zitten. Ik wil dan ook graag actief meehelpen om dit beter in kaart te brengen en te strijden voor een burn-out preventie en begeleidingsbeleid in elk bedrijf dat zijn werknemers centraal wil stellen. Ik wil ook mijn eigen ervaring, gecombineerd met de nodige professionele opleidingen gebruiken om mensen in dit moeilijk en aangrijpend proces te begeleiden.

Op zoek gaan naar iemand's loopbaancompetenties en stilstaan bij wat men echt graag doet en welke waarde daaraan zijn gekoppeld zodat men zich goed voelt in de job die men doet

Soms zien mensen door de bomen het bos niet meer en worden ze volledig meegezogen in hun job. Een loopbaanbegeleidingstraject is dan een ideaal geschenk aan zichzelf om even stil te staan bij wat men wil bereiken, waar men zich goed bij voelt en hoe dat past in een toekomstige carrière. Ik stel graag een persoonlijk ontwikkelingsplan op en begeleid mensen naar het bewust in hun job staan. 

Mensen helpen zich te bevrijden van hun perfectionisme zodat het niet langer controle krijgt over hun denken, doen en voelen.

Zoals Marcel Hendrickx beschrijft in zijn boek "Zeg me dat ik oké ben"  bestaat er een link tussen burn-out en perfectionisme. Zeker bij mijn persoonlijk traject was dit besef een belangrijk besef in mijn herstel. Hij ontwikkelde dan ook, op basis van reeds bestaande NLP modellen en technieken, zijn eigen OCP  methodiek('Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme') om op het onbewuste niveau perfectionisme aan te pakken en er positief mee aan de slag te gaan. Ik zal me dit najaar die methodiek eigen maken om jullie te bevrijden van het belemmerende patroon van perfectionisme en in balans te zijn met jullie denken en voelen.

 

Ondersteunen van kinderen met faalangst of problemen van zelfvertrouwen alsook ondersteunen van ouders om hun kinderen weerbaarder en veerkrachtiger te maken

 

Dat perfectionisme al start van in de kindertijd is zeker de dag van vandaag, waar presteren altijd maar belangrijker wordt, een gegeven. Dit zorgt ervoor dat onze kinderen al van jongs af aan geconfronteerd worden met stress en een druk om aan alle verwachtingen te voldoen. Dit heeft faalangst en gebrek aan zelfvertrouwen en/of veerkracht als gevolg en leidt dus tot het ontwikkelen van het belemmerende patroon van perfectionisme. NLP en OCP zijn ideale technieken om bij kinderen te gebruiken door het aanspreken van het 'vrije kind' en oproepen van beelden om hier mee aan de slag te gaan. Ook het aanleren van simpele technieken die ze zelf kunnen gebruiken wanneer ze het nodig vinden, is een snelle manier voor uw kind om zich beter in zijn vel te voelen. Ik wil deze problematiek dan ook graag meer onder de aandacht brengen via het onderwijs en via het bereiken van de ouders om zo opportuniteiten te creëren om kinderen mentaal sterker en veerkrachtiger te maken.

Volg dus zeker mijn blog om verder op de hoogte te blijven of schrijf u in op de nieuwsbrief.

bottom of page