top of page
  • Foto van schrijverTalenta Coaching

Het Nieuwe Mentaal - "Zonder lef raak je niet aan de top."

Bijgewerkt op: 6 feb. 2019


Na het lezen van Mentaal Kapitaal van Elke Geraerts, kon Het Nieuwe Mentaal niet achterblijven. Zeker door mijn persoonlijke ervaring van hoe de bedrijfswereld nog altijd niet altijd weet om te gaan met wat Elke de 'breincrisis' noemt, was ik klaar om beter te begrijpen hoe bewuste keuzes kunnen zorgen voor meer mentale groei en hoe we ons leven en werken kunnen aanpassen aan ons brein en niet andersom.


De kracht van de boeken van Elke Geraerts, is de heel duidelijke en makkelijk begrijpbare formulering van niet altijd eenvoudige zaken. De inhoud is ook zeer goed onderbouwd met verwijzingen naar verschillende onderzoeken, boeken of 'subject matter experts' waardoor het duidelijk meer is dan maar een mening of een opinie.


Wat ik soms een beetje mis is een degelijke structuur doorheen het boek. Ik ben nogal analytisch ingesteld en kan duidelijke titels met opsommingen of lijstjes wel appreciëren wat dus niet als zodanig aanwezig is en maakt dat ik al eens moest terugbladeren in het boek om voor mezelf de inhoud beter te structureren.


Waar ik het Mentaal Kapitaal echt een praktisch ingesteld boek vond waar ik ook zelf mee aan de slag kon op de werkvloer, als werknemer en als leidinggevende, vind ik dit iets minder terug in dit boek. Toch geeft elk hoofdstuk wel een aantal praktische tips om te veranderen van

- time naar attention management,

- van in balans zijn naar aanvaarding van imperfectie,

- van 'ikke, ikke, ikke' naar 'wij, jij, ik'

- van werk vs. privé naar integratie,

- van baas naar leider

Hier kan je alvast een samenvatting vinden van het boek. Laat me zeker weten of jullie het boek ook gaan lezen of wat je ervan vond indie je het al gelezen hebt.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page